8 Ekim 2020 Perşembe

Cities Skylines Not Enough Buyers (Yeterli Alıcı Yok) Çözüm

Cities Skylines Not Enough Buyers (Yeterli Alıcı Yok) sorunu dikkatli şehir planlaması yapmadığınız taktirde karşınıza 50 bin nüfus ve sonrasında karşınıza çıkar. Düzgün planlamaya sahip iseniz hiçbir zaman bile karşılaşmayabilirsiniz.

Cities Skylines Genel Satış Tablosu
Cities Skylines Genel Satış Tablosu

Not Enough Buyers Sorunu Nerede ve Niye Ortaya Çıkar?

Nüfusun artmasıyla beraber sanayi ve ticaret bölgeleri büyük bir alanı kaplamak durumunda kalıyor. Genel sanayi direkt olarak ticaret bölgelerinize mal götüren yerlerdir. Eğer bu alanları birbirinden çok uzak yaparsanız ya da araya ciddi trafik girer ise sanayi binalarında Not Enough Buyers problemi ile karşılaşıcaksınız. İlk başta küçük, kısa bir süre sonra büyük bir problem olarak geniş bir çevreye yayılacaklardır.

Trafikte problem olmayıp da yine mal problemi yaşıyorsanız ve aynı zamanda ülkenin ticaret bölgesi isteği yok ise aşağıda çözümü tam olarak anlattım.

Cities Skylines Not Enough Buyers
Cities Skylines Not Enough Buyers

Not Enough Buyers Sorunu Nasıl Çözülür?

Basit Çözüm

İlk başta bakmanız gereken şey sanayi ve ticaret bölgeleri birbirine bağlı mı? Belki bir ihtimal de olsa yanlışlıkla yolu kaldırmış veya yol gidişat yönünü yanlış koymuş olabilirsiniz. Buraya kadar eminsek şimdi trafiğin %60'ın aşağısına inmemesine dikkat edin. Nerdeki trafik? Tabiki sanayi ve ticari bölgeler arasındaki trafik.

Kesin Çözüm

Buraya kadar işin bir bakıma genel çözümüydü. Bu madde size tam olarak ihtiyacınız olanı verecektir. İki ihtimal var.

Bunlardan ilki ticari bölgenizi district (ilçe-bölge) olarak bir alan içerisine almalısınız. Ardından o bölgede policy (poliçe) menüsünü açıp city planning (şehir planlama) kısmından Big Business Benefactor (Büyük Ticaret Binası Desteği) seçeneğini aktif hale getirmelisiniz. Böylece ticari bölgeler satışını iki katına çıkarır.

İkincisi de ilk maddenin olması ve eğer industry space planning (endüstri alan planlaması) seçeneği açıksa kapatmanızdır.

Cities Skylines Yeterli alıcı yok
Cities Skylines Yeterli alıcı yok

Olağanüstü Çözüm (Basit ve Kesin Çözüm İşe Yaramadı İse)

Bunları yapmanıza rağmen hala sorun yaşıyorsanız ki bu çok düşük bir ihtimaldir tek çareniz dışardan ülkeye mal almanızdır. Kargo trenleri ve kargo gemilerini ticari bölgelere yakın olarak kurmanız gerekmekte. Kargo gemisi ulaşmıyorsa ticari bölgeyi onun yanına kurmanızda fayda var.

Başka bir can sıkıcı problem olan not enough goods to sell (satacak yeterli mal yok) problemine de açıklık getirdik: https://phrexy.com/cities-skylines-not-enough-goods-to-sell-satacak-yeterli-mal-yok-cozumu/

Aynı zamanda Cities Skylines Not Enough Buyers konusu hakkında işinize yarayabilecek bir video kaynağı bırakıyorum (ingilizcedir) : https://www.youtube.com/watch?v=_p91KPgPFxo

This Is The Newest Post


EmoticonEmoticon