22 Ekim 2017 Pazar

Çaresizlik ve Güçsüzlük İçinde Olan Adam Montaj

20 Ekim 2017 Cuma

Öksürüğü Anında Kesen Bitkisel Karışımlar

Öksürük Tedavisinde Kullanılan Bitkisel Tedavi Yöntemleri



Sağlık, hayatımızıda değerini ancak kaybettiğimiz zaman anlayabileceğimiz şeylerden en önemilsidir. Ancak birçok ilaçla tedavisini sağlamaya çalıştığımız bir çok hastalığın tedavisini eğer bitkilerle gerçekleştirirsek daha hızlı ve daha kalıcı bir şekilde giderebileceğimizi bilmiyoruz. Aşağıda saymış olduğumuz besinler öksürük tedavisinde genel olarak kullanılan bitkisel tedavilerdir.






Ilık süt-Bal
Boğaz bölgesini rahatlatan bal ve süt karışımı  öksürüğünüzü de alır. Boğazınızda gıcık varsa  temizler. Şiddetli öksürük çekiyorsanız gece yatmadan kesinlikle bir bardak süt ve balı karıştırıp için. Gece rahat uyumanıza yardımcı olacaktır.

Limon, Karabiber, Tuz
C Vitamin deposu olan limon zaten kışın kullanılmalıdır. Bunun yanında eğer geçmeyen bir öksürüğe sahipseniz karabiber ve tuzla birlikte yemenizde fayda var. Kullanım şekli ise şöyledir: Bir limon diliminin üzerine bir miktar karabiber ve tuz döktükten sonra limonu emmelisiniz. Biraz zahmetli olsada öksürük için faydalı olmasıyla beraber kışın hasta olmamak için tüketilmesi gerek besin değeri yüksek karışımlardan birisidir.

Karabiber çayı
Dolaşım için faydalı olan karabiber çayı öksürüğe de iyi geliyor.. Aynı zamanda balgam akışını da hareketlendirir. Bal ile karıştırıldığında öksürüğü azımsanmayacak miktarda azaltır. Faydaları bura da bitmiyor eğer ses kısıklığınız da varsa kullanabileceğiniz tedavilerden biridir.

Bal-Zencefil
Bir miktar zencefil tozu ve balı iyice karıştırdıktan sonra birkaç kaşık yerseniz öksürüğe kesinlikle faydalı olacaktır. Vücuttaki kan dolaşımını hızlandıran zencefil sadece öksürük için değil boğazda ki bazı  hastalıklar için de faydalı olmakla beraber ağrılarını da gidermektedir. Aynı zamanda  bal ve zencefili gece yatmadan önce içerseniz uykunuzu rahatlatmanıza faydalı olacaktır.

Badem-Portakal Suyu
Son derece yüksek besin içeriği olan birkaç tane bademi bir alet yardımıyla parçaladıktan sonra bir bardak portakal suyu ile karıştırın. Kısa sürede öksürüğünüzü azaltacaktır. Badem yine kalp hastalıkları, diyabet sorunlarının çözümleri için tercih edilebilir.

Meyankökü
Zaten ateşdürücü etkisi olan meyankökü balgamlı öksürükler için birebir. Biraz meyankökünü çiğnediğiniz takdirde etkisini göstermekte, günlük birkaç defa kullanımda ise balgamlı öksürüğü yok etmektedir. Aynı zamanda idrar söktürücü etkisi de vardır. Genel olarak midede ortaya çıkan  ülser, gastrit gibi  hastlıkların tedavisinde kullanılmaktadır. 

Kekik-Bal
  Özellik bronşit gibi üst solunum yolları merkezli hastalıklara çok iyi gelir. Öksürük de genel olarak üst solunum yollarında ki diğer hastalıklara bağlı olduğu için öksürüğüde yatıştırması mümkündür. Zaten öksürük için yararı kanıtlanmış olan kekik çayını bal ile karıştırıp içmelisiniz. Kekiğin yararı burada da bitmiyor. Kekik kramp tedavisinde de kullanılmaktadır.

Kışın Tüketilmesi Gereken İçecekler

Kış Aylarında Tüketilmesi Gereken İçecekler   


 Kış aylarında üşümemek zor ama birbirinden faydalı çaylarla içinizi ısıtabileceğiniz gibi sağlığınıza da sağlık katmanız mümkün. Özellikle kış aylarında başımıza gelen grip, nezle, soğuk algınlığı, boğazın şişmesi gibi hastalıkları önleyici veya tedbir olarak bu çayları tüketebileceğiniz gibi uykusuzluk, hazımsılık,  gibi genel sorunlar için de bu çayları tüketebilirsiniz.
    Aşağıda vermiş olduğumuz bitkisel çayların tatlarının güzel olması bir yana hazırlanması da kolay.Ancak Çayınızı hazılarken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. Eğer gereğinden fazla kaynatırsanız içerisindeki besin değerini kaybetmesine neden olabilirsiniz. Bu yüzden kaynatırken 10-15 dakikayı geçmemeye çalışın. Aynı zamanda normal çayda olduğu gibi fazla demlenmesi çayımızın acı olmasına neden olacaktır.
    İhtiyacınız olan çaylardan bazılarını ağız tadınıza uygun gelmeyebilir. Bu yüzden biraz tatlandırmak için C vitamini deposu olan limondan çekirdeklerini çıkardıktan sonra birkaç dilim ekleyebilirsiniz. Alternatif olarak bal da tatlandırmanıza yardımcı olacaktır. Size en uygun çayı seçin ve hazırlamaya başlayın.

1.Zencefil Çayı
   Soğuk algınlığına önlem olarak veya soğuk algınlığından kurtulmak için bal ile karıştırılıp içilmesi bir yana çay olarak kullanılması da grip,nezle için çok faydalıdır.Sindirim sistemini rahatlatan zencefil çayı bulantı, kusma gibi rahatsızlıklara da tedavi olarak kullanılabilinmektedir. Kabuğunu güzelce soyup ince dilimler halinde kaynamış suya atın ve 10-15 dakika bekletin. Zencefil çayınız hazır.


2.Nane Çayı:
   Kış aylarının vazgeçilmezi olan nane çayı bir veya iki dilim limonla içildiğinde tam bir bağışıklık artırıcı olarak görev yapıyor. Ateş düşürmek için de kullanılabilen nane çayı genellikle gaz sıkıntısı olanlara ve mide bulantısı yaşayan kişilere önerilmektedir. Reflü hastalığına sahip olan kişilere ise mide ekşimesini artıracağından dolayı tavsiye edilmemektedir.


3.Melisa Çayı
   Yorgunluk için birebir olan melisa çayı, uykusuz hissettiğinizde de yanınızda. Mutsuzluk, hoşnutsuzluk gibi duygulara iyi gelmektedir. Günlük yaşamda ise konsantre olmanızı kolaylaştırmaktadır. Yaz aylarında da serinlettiğini unutmayın.


4.Karahindiba Çayı
     Vücut için tam bir direnç kaynağıdır. Safra atımını kolaylaştırarak karaciğeri temizler. En önemli özelliği ise kanı temizlemesi ve toksik maddeleri uzaklaştırmasıdır. İshal giderici bir etkisi olan karahindiba çayı kışın değil 12 mevsimin vazgeçilmezlerinden birisi.


5.Papatya Çayı
   Uykusuzluğa iyi gelen papatya çayının en önemli özelliği stresi azaltması ve insanları sakinleştirmesidir. Bundan başka ise  boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelir. Ağız iltihaplanması ve ağızda çıkan yaralar içinde kullanılabir.


5.Tarçın Çayı
  Özellikleri pek bilinmeyen tarçın çayı özellikle boğaz ağrısına çok iyi gelmekte. Soğuk algınlığının tedavisine de yardımcı olan tarçın çayını bal ile karıştırıp içebilirsiniz


6.Kuşburnu Çayı
    Öncelikle cilt sağlığı için birebir olan kuşburnu, tam bir C vitamini deposu olup bağışılığı sağlamlaştırır. Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıkların önüne geçer. İdrar hastalıklarına sahipseniz kuşburnu çayının idrar yollarında ki iltihapları sökücü bir etkisi vardır.


15 Ekim 2017 Pazar

Kütüphanede Ses Yapanlar

Kütüphanede ses yapanlara tepkim:







12 Ekim 2017 Perşembe

Yeni Sınav Sistemi Basitçe


Yeni Sınav Sistemi

           Yeni sınav sisteminin basitçe anlatımını içeren görsel


Görsel Telif Hakkı İçermektedir

Yeni Sınav Sistemi Basitçe

Yeni Sınav Sistemi



Görsel telif hakkı içermektedir.

5 Ekim 2017 Perşembe

The Vindicators / Savunucular kimlerdir? Rick And Morty

Rick And Morty Vincatorler Kimlerdir?

    

    Savunucular, 


      kötülere karşı savunmanın ilk hattı, yalnızca evren tehlikedeyken birilerini arayan, Galaksinin koruyucuları 

ya da 
   
    İşler sarpa sararken 1 saat konuşmaya son 20 dakikada oradan oraya sıçrayan drama kraliçeleri


         En kısa tanımıyla Vindicators, Avengers'ın Rick and Morty dünyasındaki çakmalarıdır.


Krokobot,yarı soğuk hissiz ve hissiz sürüngen ve yine soğuk ve aynı derecede hissiz makine


Alan Rails,ailesini tren kazasında kaybedince hayalet ren çağırma gücü kazanmış insan

Vance Maximus, kaçak yıldız askeri

Milyon Karınca, milyon karınca



Supernova

Noob Noob

4 Ekim 2017 Çarşamba

Türkiye'nin İçinde Bulunduğu Saat Dilimi

İstanbul/Türkiye'nin Saat Dilimi Nedir?

      Türkiye yaz saati uygulamasını ortadan kaldırınca biraz kafam karıştı. Saat dilimimiz değişiyor mu falan diye ama bilmiyorum değişmiş galiba. 

       Saat dilimimiz (GMT+03:00)İSTANBUL


Google Trends Neden Açılmıyor

Google Trends Açılmıyor



    Merhabalar arkadaşlar Google Trendse kaç defa girmeye çalıştım fakat açılmıyor. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yorum kısmından yardımcı olabilir mi ?




Google Trends Ne İşe Yarar?


    Google tarafından oluşturumuş olan sitede hangi kelime ne kadar aranmış, hangi ülekelerde, hangi zamanlarda ne kadar ilgi görmüş olduğunu görebileceğimiz bir platformdur.

    

Netbeans New Project Problem / Yeni Proje Problemi


Netbeans java üzerine iddialı programlardan biri. Karşılaştığım bir problemin çözümünü paylaştım.

            


Eğer yeni proje açmada sıkıntı yaşıyorsanız , yeni projeye bastığınızda hata almıyorsunuz fakat yeni proje ekranı gelmiyorsa , problem genel olarak jdk sürümünüzden kaynaklanmaktadır. Netbeans sitesinden hangi jdk sürümüyle uyumlu olduğuna bakıp onu bilgisayarınıza kurduktan sonra problem kalmıyor.

3 Ekim 2017 Salı

Newgrounds Sitesi Erişime Neden Engellendi ve Kapatıldı?

  Newgrounds Türkiye'de erişime kapatıldı!


     
DHKPC savcı Kiraz’ın rehin fotoğraflarını imgur’da yayınlamıştı o günden beri yasaklı.
Imgur savci rehin alindinmasindan (fotoyu imgura atti failler) sonra banlandi, newgroundsda yetiskin icerik var

    

Baccano (Anime) Hakkında kısır düşünceler

Anime      'Spoilersiz'    Eleştiri:

   Öncellikle Animemizin bizden GEÇER NOT aldığını söylemek isterim.Biraz fantastik tarzda bir anime olmasıyla beraber simyayla ilgili şeyler de içeriyor. (Tabi ben önceden Full Metal alchemist izlemiş olduğum için bazı olaylara aşinaydım diyebilirim). Animemiz birçok olayın birleşiminden oluşuyor. Her karakter veya karakter grubunun yaşadığı olaylar part part gösteriliyor. Bu da bizim animeye duyduğumuz ilgiyi ilk (4-5 bölümde olmasa da) baya bir artırdı. Diğer bölümü izlemek için yarını bekleyemez olmuştum.


    'Spoiler' ile :

  En sevdiğim karakter yüzünde bıçak olan karakterdi. Onun ağlamaları birden cesaretlenmeleri ve iyi yüreğini çok sevdim. Ayrıca beni gerçekten çok güldüren ; giriş videosundada kendini çok farkettiren HIRKIZLAR . Bayıldım gerçekten :D . Hikayenin bir son bulmamış olması , beni güldüren karakterlerin ölümsüz olduklarını 2000 lerde anlamaları, sevdiğim şeylerden biriydi .

Kapuzbaşı Şelalesi Gezimiz