20 Ekim 2017 Cuma

Öksürüğü Anında Kesen Bitkisel Karışımlar

Öksürük Tedavisinde Kullanılan Bitkisel Tedavi Yöntemleri



Sağlık, hayatımızıda değerini ancak kaybettiğimiz zaman anlayabileceğimiz şeylerden en önemilsidir. Ancak birçok ilaçla tedavisini sağlamaya çalıştığımız bir çok hastalığın tedavisini eğer bitkilerle gerçekleştirirsek daha hızlı ve daha kalıcı bir şekilde giderebileceğimizi bilmiyoruz. Aşağıda saymış olduğumuz besinler öksürük tedavisinde genel olarak kullanılan bitkisel tedavilerdir.






Ilık süt-Bal
Boğaz bölgesini rahatlatan bal ve süt karışımı  öksürüğünüzü de alır. Boğazınızda gıcık varsa  temizler. Şiddetli öksürük çekiyorsanız gece yatmadan kesinlikle bir bardak süt ve balı karıştırıp için. Gece rahat uyumanıza yardımcı olacaktır.

Limon, Karabiber, Tuz
C Vitamin deposu olan limon zaten kışın kullanılmalıdır. Bunun yanında eğer geçmeyen bir öksürüğe sahipseniz karabiber ve tuzla birlikte yemenizde fayda var. Kullanım şekli ise şöyledir: Bir limon diliminin üzerine bir miktar karabiber ve tuz döktükten sonra limonu emmelisiniz. Biraz zahmetli olsada öksürük için faydalı olmasıyla beraber kışın hasta olmamak için tüketilmesi gerek besin değeri yüksek karışımlardan birisidir.

Karabiber çayı
Dolaşım için faydalı olan karabiber çayı öksürüğe de iyi geliyor.. Aynı zamanda balgam akışını da hareketlendirir. Bal ile karıştırıldığında öksürüğü azımsanmayacak miktarda azaltır. Faydaları bura da bitmiyor eğer ses kısıklığınız da varsa kullanabileceğiniz tedavilerden biridir.

Bal-Zencefil
Bir miktar zencefil tozu ve balı iyice karıştırdıktan sonra birkaç kaşık yerseniz öksürüğe kesinlikle faydalı olacaktır. Vücuttaki kan dolaşımını hızlandıran zencefil sadece öksürük için değil boğazda ki bazı  hastalıklar için de faydalı olmakla beraber ağrılarını da gidermektedir. Aynı zamanda  bal ve zencefili gece yatmadan önce içerseniz uykunuzu rahatlatmanıza faydalı olacaktır.

Badem-Portakal Suyu
Son derece yüksek besin içeriği olan birkaç tane bademi bir alet yardımıyla parçaladıktan sonra bir bardak portakal suyu ile karıştırın. Kısa sürede öksürüğünüzü azaltacaktır. Badem yine kalp hastalıkları, diyabet sorunlarının çözümleri için tercih edilebilir.

Meyankökü
Zaten ateşdürücü etkisi olan meyankökü balgamlı öksürükler için birebir. Biraz meyankökünü çiğnediğiniz takdirde etkisini göstermekte, günlük birkaç defa kullanımda ise balgamlı öksürüğü yok etmektedir. Aynı zamanda idrar söktürücü etkisi de vardır. Genel olarak midede ortaya çıkan  ülser, gastrit gibi  hastlıkların tedavisinde kullanılmaktadır. 

Kekik-Bal
  Özellik bronşit gibi üst solunum yolları merkezli hastalıklara çok iyi gelir. Öksürük de genel olarak üst solunum yollarında ki diğer hastalıklara bağlı olduğu için öksürüğüde yatıştırması mümkündür. Zaten öksürük için yararı kanıtlanmış olan kekik çayını bal ile karıştırıp içmelisiniz. Kekiğin yararı burada da bitmiyor. Kekik kramp tedavisinde de kullanılmaktadır.


EmoticonEmoticon