1 Ekim 2019 Salı

Halka Arzında Rekor Talep Gelen Yükselen Çelik, Gong Töreniyle Borsaya Girdi Detaylar Nedir Ne Değildir



Halka Arzında Rekor Talep Gelen Yükselen Çelik, Gong Töreniyle Borsaya Girdi






Geçen hafta halka arz edilerek talep toplama işlemi tamamlanan Yükselen Çelik, 14 Kasım 2019 tarihi itibarıyla borsada işlem görmeye başladı.

Halka Arzında Rekor Talep Gelen Yükselen Çelik, Gong Töreniyle Borsaya GirdiGedik Yatırım Menkul Değerler liderliğinde gerçekleştirilen halka arz işleminde rekor taleple karşılaşan Yükselen Çelik A.Ş., bugünden itibaren “YKSLN” koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı.


Türkiye’nin en eski markalarından biri olan şirkete halka arz büyüklüğünün 2,77 katı kadar talep geldi. Yükselen Çelik Üst Yöneticisi Barış Göktürk gelen talebin tahminlerinin çok üzerinde olduğunu söyledi.


43 yıllık köklü vasıflı çelik tedarikçilerinden biri olan Yükselen Çelik için bu sabah Borsa İstanbul’da yapılan törenle gong çanı çaldı. 2019 yılında borsada giren beşinci şirket olan Yükselen Çelik, “YKSLN” koduyla işlem görecek. Ana Pazar Grup 1’de işlem görmeye başlayacak hisselerde baz fiyat 5,40 TL, maksimum emir değeri ise 500 bin TL olarak belirlendi.


Hisse Yorumları: Güncel Hisse Senedi Tahmin ve Analizleri


Gong töreninde; Yükselen Çelik Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Göktürk, şirket CEO’su Barış Göktürk ve Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık bulundu. Borsa camiasından ise Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, Genel Müdürü Hakan Atilla ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Korkmaz Enes Ergun gibi isimler yer aldı.


Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Korkmaz Enes Ergun, gelen yoğun talepten dolayı Yükselen Çelik’i tebrik etti. 7,8 Kasım 2019 tarihleri arasında talep toplama işlemi tamamlanan şirkete; bireysel yatırımcılarda sunulan büyüklüğün 3,49 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılarda 2,42 katı ve yurt içi kurumsallarda 1,66 katı kadar talep gelmişti.


Yükselen Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Göktürk, bulundukları konuma kolay gelmediklerini, başarılarının altında yatan ana etkenin çalışanlarına ve yeni gelen nesile imkan vermeleri olduğunu açıkladı.


Yaptıkları işin en iyisini çıkarmaya çalıştıklarını, ciddiyetin ve disiplinin en önemli kriterleri olduğunu belirtti. Bu bağlamda paydaşlarına, hisse fiyatları düşse bile kendilerine güvenmelerini rica etti.


Yükselen Çelik Üst Yöneticisi Barış Göktürk ise bu halka arzın sektörde bir ilk olduğunu ve diğer firmalara örnek olacağını söyledi. Ülkemizde birçok şirketin bankalara borçlanarak büyümeyi tercih ettiklerini, ancak kendilerinin borçlanarak değil halka arz edilerek büyümek istediklerini söyledi.


Planlarını uzun soluklu yaptıklarını dile getiren Göktürk, pay alan yatırımcıların da bu şekilde düşünmesi, kısa vadeli kararlar almaması halinde kendilerinden zarar etme ihtimalinin çok düşük olduğunu ifade etti.


Mevcut konumda 165 milyon lira olan şirket cirosunu gelecek yıl 205 milyon liraya, önümüzdeki 7 yıl içinde de 1 milyar liraya çıkarmak istediklerini kaydetti. Hem bu yıl hem de 2020 için hedeflenen net kar marjının ise %19,5 olduğunu açıkladı. Sürdürülebilirlik karlılığı sağlayarak büyüme yolunda ilerleyeceklerini söyleyen Göktürk, bundan sonra yatırımcıların yüzlerini güldürecek bir süreç olacağını sözlerine ekledi.


Halka arz işleminde liderlik yapan aracı kurum olan Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık ise 2018 yılının ikinci yarısından sonra halka arz edilen bir şirket olmadığını anımsattı. Geçen yıl 5,4 milyar TL olan toplam halka arz büyüklüğünün, bu yıl sadece 231 milyon lira düzeyinde olduğunu açıkladı.


Düzenle






EmoticonEmoticon