1 Ekim 2019 Salı

Denizbank (DENIZ) Hisse Senedi Yorumları, Günlük Tahminler ve Analizler Detaylar Nedir Ne Değildir



Denizbank (DENIZ) Hisse Senedi Yorumları, Günlük Tahminler ve Analizler






Bu sayfa; günlük olarak yapılan Denizbank hisse senedi yorumlarını takip etmek isteyenler için hazırlanmıştır. Tarih sırasına göre DENIZ hissesine ait tahmin ve analizleri bulabilirsiniz.

Denizbank (DENIZ) Hisse Senedi Yorumları, Günlük Tahminler ve AnalizlerUzmanlar tarafından Denizbank için yapılan hisse senedi yorumları bu sayfada bulunmaktadır. Analiz ve tahminler, tarih sıralamasına göre verilmiştir. En güncel yorumlar en üst sırada yer alacaktır.


Borsanasiloynanir.co aracılığıyla uzmanlar tarafından yapılan DENIZ hisse senedi yorumları sizlerle:



Denizbank (DENIZ) Hissesi Hakkında Uzman Yorumları, Analizleri ve Tahminleri


Denizbank (DENIZ) Hissesi Hakkında Uzman Yorumları, Analizleri ve TahminleriBu başlık altında Denizbank hisselerine özel olarak uzmanlar tarafından yapılan günlük yorumları bulacaksınız. Analizler ve tahminler de tarih sırasına göre verilmektedir.


Deniz Yatırım – 15 Kasım 2019


SPK, Denizbank’ın iptal edilen paylar karşılığında çıkarılacak ve Hakim Ortağa tahsisli olarak yapılacak sermaye artırımı amacıyla hazırlanan ihraç belgesini onayladı.


Ziraat Yatırım – 14 Kasım 2019


Borsa İstanbul, Ana Pazar’da işlem gören Denizbank hisselerinin kottan çıkarılmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.


Buna göre; Borsa İstanbul’a başvuru yapan ve payları Ana Pazar’da işlem gören Denizbank ile ilgili olarak, Banka’nın hâkim ortağı adına çıkarılacak yeni payların ihraç edilmesi için ihraç belgesinin Kurul tarafından onaylanması şartıyla, MKK nezdindeki sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini teminen, ihraç belgesinin Kurul tarafından onaylandığı Borsa tarafından öğrenildiğinde Banka’nın paylarının işlem sırası kapatılacak, Banka paylarının işlem sırası kapatıldığında dâhil olduğu BIST endekslerinin kapsamından çıkarılacak, MKK sürecinin tamamlanmasının ardından Borsa tarafından KAP’ta yapılacak duyuruyu izleyen ilk iş gününden itibaren Banka payları Borsa kotundan çıkarılacaktır.


Ziraat Yatırım – 20 Eylül 2019


Denizbank A.Ş. (Banka) paylarının %99,85’ine ve böylelikle Banka yönetim kontrolüne sahip hale gelen Emirates NBD Bank PJSC tarafından Kurulumuzun II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği hükümleri uyarınca hazırlanan pay alım teklifi bilgi formunun, 1 TL nominal değerli Banka payı için 5,72 TL pay alım teklifi fiyatı üzerinden Kurulumuzca onaylanmasına karar verilmiştir.


Bununla birlikte Kurulumuzun II-27.2 sayılı Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği uyarınca Banka yatırımcılarının satma hakkı 1 TL nominal değerli Banka payı için hazırlanarak ilan edilecek değerleme raporu sonucunda daha yüksek bir bedele ulaşılmaması halinde 21,2 TL üzerinden kullandırılacak olup, satma hakkı kullanım süresi 31.10.2019 tarihinde sona erecektir. Yatırım kararlarının bu bilgiler ışığında alınması gerekmektedir.


Ziraat Yatırım – 30 Temmuz 2019


Banka’nın 2Ç2019’daki net dönem karı bir önceki çeyreğe göre %37 oranında gerileyerek 308mn TL olarak gerçekleşti. İkinci çeyrek karı ile birlikte Banka’nın bu yılın ilk yarısındaki net dönem karı ise yıllık olarak %39 oranında düşerek 800,3mn TL olmuştur.


Ziraat Yatırım – 24 Temmuz 2019


Banka, en fazla 20milyar TL tutara kadar finansman bonosu ve/veya tahvil ihracının gerçekleştirilmesi ve ihraçlarla ilgili gerekli tüm işlemlerin gerçekleştirilmesine ilişkin kararı çerçevesinde ihraç tavanı yenilenmesi ve ihraç tavanı kapsamında 77 gün vadeli 750mn TL nominal değerli (fazla talep gelmesi durumunda 1 milyar TL’ye kadar artırılabilecektir) finansman bonosunun ihraç edilebilmesi amacıyla SPK, Borsa İstanbul (BIAŞ) ve BDDK’ya başvuru yapıldığını duyurmuştur.


Ziraat Yatırım – 11 Temmuz 2019


Rekabet Kurulu, DenizBank ve iştiraklerinin tek kontrolünün, Emirates NBD Bank PJSC tarafından devralınması işlemine izin verdi.


Vakıf Yatırım – 8 Temmuz 2019


Rekabet Kurulu’nun 04 Temmuz 2019 tarihli kararıyla, Sberbank of Russia’nın (Sberbank) Bankada sahip olduğu %99,85 oranındaki hisselerinin doğrudan Emirates NBD’ye devir işlemine izin verilmesine karar verildiği açıklandı.


Ziraat Yatırım – 1 Temmuz 2019


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 27 Haziran 2019 tarih ve 8426 sayılı Kararı ile Sberbank of Russia’nın (Sberbank) bankada sahip olduğu %99,85 oranındaki hisselerinin doğrudan Emirates NBD Bank PJSC (Emirates NBD) devrine ve Sberbank’ın bankadaki doğrudan payının %0’a gerilemesine izin verildiği, bankaya bildirilmiştir.


Denizbank Hisse Senedi Yorumları Sayfası Hakkında Bilgiler


Denizbank Hisse Senedi Yorumları Sayfası Hakkında Bilgiler1938 yılında Türk denizcilik sektörüne finansman sağlamak için devlet bankası olarak kurulmuştur. 1997 yılının başında ise bir bankacılık lisansı olarak Zorlu Holding tarafından Özelleştirme İdaresi’nden satın alınmıştır ve 2006 yılının Ekim ayında Avrupa’nın önde gelen finans gruplarından Dexia bünyesine katmıştır.


Denizbank, 6 yıl boyunca Dexia’nın ana hissedarlığında faaliyetlerini sürdürmüştür. 28 Eylül 2012 tarihinde ise Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank çatısı altında hizmet vermeye başlamıştır. 1 Temmuz 2013 itibariyle de Citi‘nin Türkiye’deki bireysel bankacılık bölümünü, 600 binden fazla müşterisi ve 1400 çalışan ile devralmıştır.


Bankacılık sektöründe geniş faaliyet alanı ve uluslararası iştirakleriyle faaliyet gösteren Denizbank, 23 Eylül 2004 yılında halka açılmıştır. Satışı konuşulmaya başlaması ile hisselerinde dalgalanmalar yaşanmaya başlamıştır. Sberbank ile Emirates NBD arasında görüşmeler devam etmektedir. Sberbank’ın elindeki Denizbank hisselerinin satın alınması seçeneği dahil olmak üzere yürütülen stratejik görüşmeler devam etmektedir.


Denizbank A.Ş’yi almak isteyen Dubaili Emirates NBD, bankanın yabancı sahiplik limitini yüzde 5’ten yüzde 20’ye çıkarmak istemektedir. Banka ise yaptığı açıklamada piyasa fiyatının yüzde 10’undan düşük olmayacak bir iskonto ile yeni hisse çıkarılacağını söylemiştir. Böylece sermayenin 7,35 milyar dirhem artacağı belirtilmiştir.


Sonuç


Sonuç Denizbank hisse yorumları paylaştığımız bu sayfa, yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Bu nedenle yaşanacak kayıp ve zararlardan site sorumlu tutulamaz. Sizler sadece buradaki bilgilere göre değil, kendi yorum ve analizlerinize göre yatırım kararı almalısınız. Buradaki yorum, analiz ve tahminler uzmanların kişisel görüşlerine dayalıdır.








EmoticonEmoticon