1 Ekim 2019 Salı

Halkbank (HALKB) Hisse Senedi Yorumları, Günlük Tahminler ve Analizler Detaylar Nedir Ne Değildir



Halkbank (HALKB) Hisse Senedi Yorumları, Günlük Tahminler ve Analizler






Halkbank hisse senetlerine ait uzman yorumlarını bulabileceğiniz sayfadır. Günlük analizleri ve tahminleri takip etmek için tarih sıralamasını takip ediniz.

Halkbank (HALKB) Hisse Senedi Yorumları, Günlük Tahminler ve AnalizlerTürkiye’nin önde gelen aracı kurumları ve uzmanları tarafından yapılan Halkbank hisse senedi yorumlarını takip edebileceğiniz şekilde tasarlanmıştır. Tahminler ve günlük analizler, tarih sıralamasına göre verilmektedir. Eskiler altta, yeniler ise üst kısımda bulunmaktadır.


Borsanasiloynanir.co aracılığıyla uzmanlar tarafından yapılan HALKB hisse senedi yorumları sizlerle:



Halkbank (HALKB) Hissesi Hakkında Uzman Yorumları, Analizleri ve Tahminleri


Halkbank (HALKB) Hissesi Hakkında Uzman Yorumları, Analizleri ve TahminleriBu başlık altında Halkbank hisselerine özel olarak uzmanlar tarafından yapılan günlük yorumları bulacaksınız. Analizler ve tahminler de tarih sırasına göre verilmektedir.


Vakıf Yatırım – 15 Kasım 2019


Halk Bankası 3Ç19’da beklentimizin %5,0, piyasa beklentisini %2,0 altında 308 mn TL (Ç/Ç – %0,6, Y/Y +%1,9) net kar açıkladı.


3Ç’de iyileşen kredi-mevduat makası nedeniyle bankanın net faiz gelirleri tahminlerimize paralel çeyreksel %24,0 ile güçlü artış gösterirken, faaliyet giderlerindeki artış ve efektif vergi oranının yükselmesi net karı baskıladı.


Diğer yandan, 2Ç’de büyük ölçekli kredinin intikali sebebiyle 1,4 mlr TL’ye ulaşan karşılık giderlerinin, devam eden intikallere karşın çeyreksel %49,0 oranında gerilemesi karlılığı destekledi.


3Ç’de TL kredilerde %11,0 ile sektör ortalamasının üzerinde büyüyen banka pazar payı kazanmaya devam etti.


Açıklanan 3Ç sonuçlarının piyasa beklentilerine paralel gerçekleşmesi nedeniyle hisse üzerine etkisini nötr olarak değerlendiriyoruz.


3Ç finansal sonuçlarının ardından Halk Bankası 2019 yıl sonu net kar tahminimizi aşağı yönlü revize ederken, banka için hedef fiyatımızı 8,50 TL’den 6,90 TL’ye güncelliyoruz.


Halk Bankası hisseleri için kısa vadeli “Endekse Paralel Getiri” ve uzun vadeli “AL” önerimizi koruyoruz.


Vakıf Yatırım - 15 Kasım 2019
Vakıf Yatırım – 15 Kasım 2019

Tacirler Yatırım – 15 Kasım 2019


3Ç19 sonuçlarını 308 milyon TL net kar ile açıkladı. Açıklanan net kar rakamı, çeyreksel bazda %1 azalışı ve yıllık bazda %2 artışı işaret etmekte olup, tahminimiz olan 326 milyon TL ve piyasa beklentisi olan 316 milyon TL’ye paralel gerçekleşti.


Krediler, çeyreksel bazda, %5,5 artış kaydederken swap maliyetlerine göre düzeltilmiş ana bankacılık gelirleri %28 artış kaydetti. TÜFE endeksli menkul kıymetlerden daha fazla gelir elde edilmesi (3Ç19: 958 milyon TL, 1Ç19: 867 milyon TL) ve çeyreksel bazda 30 baz puan artan kredi-mevduat spreadleri düzeltilmiş net faiz geliri destekleyici unsurlar oldu.


Öte yandan, swap maliyetleri 2Ç19’de 1,133 milyon TL’den 3Ç19’da 1,153 milyon TL’ye yükseldi. Net faiz marjı, çeyreksel bazda, 49 baz puan artarken, swap maliyetlerine göre düzeltilmiş net faiz marjı ise, çeyreksel bazda, 52 baz puan artarak %1,8 olarak gerçekleşti.


Ücret ve komisyon büyümesi, yıllık bazda, %49 oldu. (9A19: %48). Takipteki krediler oranı, çeyreksel bazda, 60 baz puan artarak %4,6 olarak gerçekleşti.


Grup 2’deki krediler, çeyreksel bazda %6 azaldı ve toplam kredilerin %7,0’sini oluşturdu. Net risk maliyetleri 83 baz puan olarak gerçekleşirken, bir önceki çeyrek 72 baz puan olarak kaydedilmişti.


Grup 3’teki krediler için ayrılan karşılık oranı %56,5 olurken, 6A19 itibariyle, %63,4 idi. Sermaye yeterliliği rasyosu, çeyreksel bazda 40 baz puan artarak %14,2 olarak açıklandı.


Ziraat Yatırım – 15 Kasım 2019


Nötr


Halkbank’ın net dönem karı 2019 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre ufak çaplı bir düşüşle 308mn TL olarak gerçekleşmiştir. Net kar rakamı bizim beklentimiz olan 308mn TL doğrultusunda gerçekleşirken, piyasa beklentisi 316mn TL idi. Geçen yılın üçüncü çeyreğindeki net dönem karı ise 303mn TL idi.


Tacirler Yatırım – 14 Kasım 2019


Bugün 3Ç19 mali tablolarını açıklayacak. Halkbank için 3Ç19 net kar tahminimiz 326 milyon TL olup, çeyreksel bazda %5 ve yıllık bazda %8 artışı işaret etmektedir. Piyasa net kar beklentisi ise 316 milyon TL’dir. Karsan – Bugün %50 bedelli sermaye artırımında bulunacak.


Şeker Yatırım – 14 Kasım 2019


Halkbank’ın (HALKB) bugün 3Ç19 finansal sonuçlarını açıklaması bekleniyor. Halkbank için, kuvvetli çekirdek bankacılık gelirleri ve aktif kalitesinde sınırlı bozulmaya paralel olarak hem çeyreksel bazda %1,0 hem de yıllık bazda %3,5 kar artışı modelliyoruz.


3Ç19 için kar beklentimiz 313 milyon TL’dir. Piyasa beklentisi ise 316 milyon TL’dir. Çekirdek bankacılık gelirlerindeki güçlü artış önemli bir pozitif faktör olup karlılığı olumlu etkileyecektir.


Net faiz gelirlerinde kuvvetli artış (+%23,0), ücret ve komisyon gelirlerinde %7 artış, ticari zarar kalemindeki önemli ölçüde azalma (-%37,8), karşılık oranlarında azalma, diğer faaliyet gelirlerinde önemli ölçüde azalma ve vergi karşılıklarında artış öngörüyoruz.


Diğer bankalardan farklı olarak Halkbank’ın enflasyona endeksli menkul kıymet gelirlerinde hafif artış (Çeyreksel: +%7,0) sayesinde net faiz marjının (swap maliyetlerine göre düzeltilmiş) çeyreksel bazda güçlü bir şekilde 55 baz puan artmasını modelliyoruz.


Aktif kalitesi tarafında, TGA rasyosunun sınırlı 59 baz puan artarak %4,6 seviyesine ulaşmasını, kümülatif kredi riski maliyetinin ise yaklaşık 130 baz puan seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz (Hafif pozitif).


Deniz Yatırım – 6 Kasım 2019


Halkbank duruşmasında tebligat tartışması yaşandı; Amerika’nın Sesi internet sitesinde yayınlanan haber aşağıda bulunuyor: Halkbank aleyhine açılan davanın usulle ilgili ikinci duruşmasına, bankaya ABD’de danışmanlık ve temsilcilik yapan hukuk firmasının avukatlarının “gözlemci” olarak katılma talebine Hakim Berman tepki gösterdi.


Mahkemeye New York Güney Bölgesi Başsavcılığına bağlı savcı yardımcılarıyla bir dönem Halkbank soruşturmasıyla ilgili bankaya danışmanlık ve ABD’de hukuki temsilciliğini yapan King & Spalding hukuk firmasına bağlı dört avukat katıldı.


Duruşma, savcılık tarafından elektronik sisteme yeni yüklenen Halkbank’a iletilen tebligatla ilgili belgeler Hakim Richard Berman tarafından incelendiği için yarım saat gecikmeli olarak başladı. King & Spalding hukuk firması avukatları, mahkeme hakimine dün yaptıkları yazılı başvuruyla ilgili taleplerini sözlü olarak aktardı.


Hakim Berman, Halkbank’ın yapılacak yeni bir duruşmada sınırlı ve özel katılım şartıyla katılabileceğiyle talebiyle ilgili King & Spalding hukuk firmasından ayrıntılı yeni bir başvuru dilekçesi istedi.


Hakim Berman, Halkbank’ın bir dönem temsilciliğini yürüten ancak yetkileri olmadığı için tebligatı almayan avukatlara, argümanlarını sunmaları için 19 Kasım’a kadar süre verdi.


Hakim Berman Halkbank’ın avukatlardan ayrıca iddianamenin geri çekilmesi ve reddi hakim taleplerini gerekçelerini de detaylarıyla sunmalarını istedi. 2 Aralık’a kadar yazılı talepler mahkemeye sunulacak.


Hakim Berman, savcılığa da avukatların iddiaları ve savunmaları yanıtlamaları için 26 Kasım’a kadar süre verdi. Savcılığın yazılı başvurusundan sonra King & Spalding hukuk firmasına da 2 Aralık’a kadar savcılık tarafından sunulan dilekçeye cevap vermesi için süre tanıdı.


Deniz Yatırım – 5 Kasım 2019


Reuters’in haberine göre; ABD savcıları tarafından İran yaptırımlarını delmeye yardımla suçlanan Halkbank’ın avukatlarından biri, davanın düşürülmesi ve redd-i hakim talebinde bulunacağını belirtti.


Avukat Andrew Hruska, Manhattan’daki ABD Bölge Hakimi Richard Berman’a yazdığı mektupta, bankanın suçlamalarla ilgili mahkemeye katılma görüşünde olmadığını söyledi. Halkbank davasında duruşma bugün. Savcılar, Halkbank’ın duruşmaya katılmayı reddetmesi halinde ceza yoluna gidilebileceğini söylemişlerdi.


Ziraat Yatırım – 1 Kasım 2019


(HLGYO, Nötr) – Vakıf GYO (VKGYO, Nötr) Adi Ortaklığı (%50/%50) ile hayata geçen Bizimtepe Aydos projesi bünyesinde yer alan işyeri niteliğindeki 2 adet gayrimenkul,  30.12.2019 tarihinden itibaren, aylık 8.500 TL+KDV bedel ile Remax Arge – Akatlı Grup Gayrimenkul Taahhüt İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Ltd.Şti.’ne Vakıf GYO A.Ş. ile müşterek olarak kiralanmıştır. Kira sözleşmesi 5+5 yıllık süre için olup, yeni dönem (yıllık) kira artışının, her yıl Kasım ayında, 12 aylık (TÜFE+ÜFE) ortalaması oranında uygulanmasına karar verilmiştir.


Halkbank Hisse Senedi Yorumları Sayfası Hakkında Bilgiler


Halkbank Hisse Senedi Yorumları Sayfası Hakkında BilgilerTürkiye’nin önde gelen bankalarından olan ve Türkiye Halk Bankası A.Ş adıyla 1933 yılında 2284 sayılı Halk Bankası ve Halk Sandıkları Kanunu kapsamında küçük ve orta ölçekli esnaf ile sanayiciye kolay, ucuz kredi vermek için kurulmuş devlet bankasıdır.


Türkiye’nin en büyük beşinci bankası olan Halkbank, kobilere sağladığı kredi imkanları ile de beğenilmektedir. Ayrıca devlet katkılı konut kredileri de müşterilerin ilk tercihleri arasındadır. 2017 yılının sonunda 3.725 milyon lira net kar elde etmiş ve yüzde 16 özkaynak karlılığına ulaşmıştır.


Ulusal Pazar’da işlem gören HALKB hisse senetleri, 3 Mayıs 2007 tarihinde borsaya açıldı. BIST 100 endeksinde yer alan hisse senetlerinin ağırlığı yüzde 3,68’dir ve banka yüzde 48,87 oranında halka açıktır. Piyasa değeri, 11.312.500.000 liradır.


Halkbank’ın 2017 sonu itibariyle yurt içinde 963, yurt dışında ise 6 şubesi bulunmaktadır. 1 ülke müdürlüğü, 3 yurt dışı temsilciliği ve 3917 ATM’si ile hizmet vermektedir. Toplam aktif pazar payı 2017 yılı sonunda yüzde 9,4 oranına ulaşmıştır. Nakdi krediler pazar payı ise yüzde 9,5 oranında gerçekleşmiştir. Mevduat pazarındaki büyüklüğünü de yüzde 10,7 seviyesine ulaştırmıştır.


Bilançosu yüzde 31,9 büyüyen Halkbank’ın 2017 yılında nakdi kredilerini 2016 yılının sonuna göre yüzde 28,5 oranında artırdığı ve 203,5 milyar liraya yükselttiği açıklandı. Kobi kredileri alanında öne çıkan Halkbank, yüzde 33,3 oranında artarak 77,6 milyar liraya yükseldi. Bilanço büyüklüğü ise yüzde 31,9 oranında artarak 305,4 milyon liraya ulaştı. 80. Yılında ise kobi alanına daha fazla odaklanan banka, pazardaki payını yüzde 14,8 seviyesine taşıdı.


Sonuç


SonuçHalkbank hisse senedi yorumları bulunan bu sayfa, yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Bu nedenle sadece buradaki bilgilere göre yatırım kararı almamalısınız. Almanız ve kayıpla karşılaşmanız durumunda site ve uzmanlar sorumlu tutulamaz. Buradaki HALKB hisse yorumları, beklentileri ve analizleri, uzmanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.








EmoticonEmoticon